Sommerdugnaden 2022

Ragnar Løkken brekker om sidene til årets museumsavis.

Når sommersola på sjeldent vis smiler til Røros i månedsskiftet juni/juli, med godt og vel tjue grader pluss, blir det ekstra varmt i Pressemuseet Fjeld-Ljom. I dugnadsuka setter vi strøm på maskinene, blyet varmes opp til 280 grader, så det flyter lett i gryta og linjene i blysatsen lar seg støpe.

Innendørs passerte vi nok trettitallet i antall grader, men den flittige og alltid like positive dugnadsgjengen hadde ingen klager å komme med.

Vaffelmøte med f.v. Erling Busch, ordfører Isak Busch, Jens Hystad og Arvid Rotbakken.

I løpet av dagene onsdag 29. 6 til lørdag 2.7 ble det produsert sats til ei ny museumsavis, og vi fikk også kjørt trykkpressa og laget 2000 eks av det som til høsten skal bli ei ferdig avis som også vil fungere som museumsguide. Fordi vi har fått litt penger av Røros kommune, kan vi trykke ekstra stort opplag i år.

Vi hadde åpen dør til avishuset i tre dager og ganske mange fant veien innom for å se hvordan avis ble laget i gamle dager.

Jens Hystad og Arvid Rotbakken diskuterer detaljer ved pressa, før trykkingen av årets museumsavis begynner.

I løpet av uke hadde vi også et hyggelig møte med ordfører Isak V Busch som kom innom og fikk servert vafler og våre synspunkter på hva Pressemuseet bør utvikle seg til å bli.

Vi har også hatt besøk av administrerende direktør Karen Espelund fra MiST i Trøndelag, som på øverste nivå er sjef for vår huseier, Rørosmuseet. Vi håper at også hun fikk med seg noen gode tanker om hvilken unik både materiell og immateriell kulturarv som Fjeld-Ljom er.

Bjørn-Erik Eriksen og Marit Brandsnes pusser og ordner med trykkmaskina fra Lillesand. Totalt ble det lagt ned oppimot 350 frivillige og ubetalte dugnadstimer i Fjeld-Ljom denne uka.
Renhold må til. Vår trofaste altmuligmann Ragnar Løkken vasker gulvet i Pressermuseet før innrykket av dugnadsfolk og gjester.