Støtt på egne bein

Lillian Holden, redaktør i Hallingdølen.

Fredag 17. mars kl. 17.00 kommer Lillian Holden til Smelthytta på Røros for å snakke om lokalavisa der hun er redaktør, Hallingdølen som kommer ut på Ål i Hallingdal. Lillian er opprinnelige fra Ålen og har tross sin ennå unge alder gjort seg bemerket i mediekretser. I fjor høst ble hun kåret til Årets talent på Medianettverkets høstmøte. Vi gleder oss til å høre Lillian snakke om avisa som står utenfor de store medieselskapene – «Støtt på egne bein».

Lillians foredrag holdes  i tilknytning til årsmøtet i Pressemuseet Fjeld-Ljoms Venner.  Møtet er åpent for alle.

Før Lillian dro ut i den store medieverden, skrev hun for Arbeidets Rett. Hele 963 artikler ble det der, om vi kan stole på søkefunksjonen på retten.no. Siden har hun vært blant annet på sporten i Verdens Gang, før hun slo seg ned i Hallingdal. Hun har sagt at hun har tatt med seg VG-ånden inn i lokalavisa. Noe som må ha lyktes riktig så bra, etter som Hallingdølen ble kåret til årets lokalavis i Europa i 2019.

Da hun i fjor høst ble kåret til årets talent, uttalte juryen bl.a. følgende:

Vinneren fremstår som et solid forbilde for andre, gjennom at hun får folk til å vokse inn i større oppgaver og/eller bidra med og til, utradisjonelle idéer, som å dobbeltpublisere på norsk og polsk – fordi innholdet i sakene handlet om polske arbeidere som også bor i dalen der avisa kommer ut. Avisa hun leder står utenfor de store mediekonsernene, noe som er en utfordring med tanke på kostnader knyttet til teknologiske plattformer og fellestjenester.

Og det er altså dette som Lillian skal snakke om på Røros 17. mars: «Støtt på egne bein».

Lillian Holden, redaktør i Hallingdølen. Her med mediegrafikar Jarle Stanes.