Dugnad og konsert

Dugnadsgjengen fra Venneforeningen til Pressemuseet Fjeld-Ljom samlet til velfortjent kaffepause i forbindelse med dugnaden i mars 2019. Fra venstre og rundt sirkelen: Torjørn Eng, Arvid Rotbakken, Gunnar Tronesvold, Ragnar Løkken, Carl Peter Løken, Tore Tøndevold, Jens Hystad, Arne Wold, Bjørn Erik Eriksen , Per Hvamstad (styreleder i Venneforeningen).

Gjengen holdt det gående fra torsdag til lørdag, da dugnaden ble avsluttet med klassisk konsert som fylte museumslokalene med et lydhørt publikum, til toner som aldri før har vært å høre i det gamle trykkeriet.

Kjersti Rydsaa, cello, Andreas og Elis Grimstad, bratsj, og Cecilie Løken
Hesselberg, fløyte, fremførte verker av J.S.Bach, Paul Coletti, Henning
Kraggerud og Heitor Villa-Lobos. Konserten ble arrangert av venneforeningen i samarbeid med Vinterfestspill i Bergstaden.

Ellers ble dugnaden benyttet til stell og vedlikehold av maskiner, og forberedelser til trykking av neste museumsavis. Dette skjer i september, da det igjen blir åpne dager i det tradisjonsrike avishuset ved Hyttelva.

Tore Tøndevold, Jens Hystad og Carl Peter Løken i diskusjon ved en av settemaskinene.
Styreleder Per Hvamstad forbereder konsert.
Trykker Arvid Rotbakken tar helgevasken og gjør seg klar til konsert.
Andreas og Elis Grimstad, bratsj, foran et lydhørt publikum.
Kjersti Rydsaa, cello, og Cecilie Løken Hesselberg, fløyte.
Styreleder Per Hvamstad var full av lovord da han takket musikerne. her representert ved Kjersti Rydsaa og Cecilie Løken Hesselberg.
Aldri før har toner som de Kjersti Rydsaa og Cecilie Løken Hesselberg bød på, vært å høre i det gamle avishuset.