Rotary på besøk

Rotary på besøk i Fjeld-Ljom. Fra v.: Aage Aas, Trond Hamland, delvis gjemt er Harald Fjeldstad, Geir Toseth, Ivar Brokhaug, typograf og omviser Ragnar Løkken og Per Ludvig Engesæter.

Rotary på Røros har vært på besøk i Pressemuseet Fjeld-Ljom. Medlemmene som fant veien til avishuset ved Hyttelva kan man kanskje våge å si var en gjeng godt voksne menn, uten å fornærme noen.

De fikk en orientering i andre etasje om noen trekk i historien til avishuset og avisene på Røros, og fikk også høre om arbeidet med å tilbakeføre denne delen av museet til slik det var da Fjell-Ljoms redaksjon og ekspedisjon holdt til her, fram til 1975.

Etterpå gikk turen ned til første etasje, der mangeårig aktivist i Pressemuseet Fjeld-Ljoms venneforening, Ragnar Løkken, ga en innføring i hvordan den aktive dugnadsgjengen arbeider for å gi et en avis hvert år.

Besøket fra Rotary skjedde samme uke som dugnadsgjengen var på plass, så det var mulig å oppleve knitringen fra settemaskinene, produksjonen av blylinjer til avisa som skulle trykkes samme uke, og en titt på trykkpressa som sto klar.